Belangrijke informatie over het gebruik van lachgas.


Kwaliteitsnorm PartyGas

Ons PartyGas staat voor 99,70% puur lachgas van levensmiddelen kwaliteit. Omdat ons lachgas food-grade gekeurd is is het geschikt voor menselijke consumptie. Elke vulling PartyGas wordt in een gecontroleerde omgeving gevuld, om zo de kwaliteit voor u te waarborgen. Niet tevreden? Geld terug!
PartyGas alleen boven de 18 jaar

ANALYSE PARTYGAS CONTACT JELLINEK

 

Veilig omgaan met PartyGas

Wij van Gas24 staan voor professionaliteit en veiligheid. Ons product PartyGas is veilig voor de klant en de consument. Hieronder vindt u de belangrijkste punten voor een veilige omgang met de PartyGas flessen. Bij vragen staat ons PartyGas Professionals team altijd voor u klaar!
PartyGas zit altijd in de herkenbare gele fles met blauwe nek. Elke PartyGas fles is gekeurd door TUV Duitsland en voldoen aan alle huidige veiligheidsnormen. Gas24 PartyGas flessen mogen niet door andere bedrijven dan Gas24 worden gevuld.

Om de veiligheid van PartyGas te kunnen waarborgen worden PartyGas flessen altijd verzegeld. Dit is hygiënischer en dit biedt jou de zekerheid dat er daadwerkelijk PartyGas in uw fles zit. Is bij de aankomst van jouw fles het zegel verbroken dan kan het zijn dat de fles niet gevuld is met PartyGas. Gas24 kan dan niet in staan voor de kwaliteit van het gas en daarmee jouw veiligheid. Neem dan ook direct contact op met onze klantenservice!

Cilinderidentificatie:
Belangrijk te weten over mijn lachgasfles

De meeste lachgascilinders van PartyGas hebben een maximale werkdruk van 200 bar en een barst druk van 300bar bij 15°C. Voor lachgasflessen worden voornamelijk de volgende materialen gebruikt: Staal, CrMo-staal en aluminium.
Het ogief is geschilderd in donkerblauw RAL5010; het overige cilindrisch gedeelte is geschilderd in de kenmerkende PartyGas kleur RAL1003. Dit is naar normen volgens NBN-EN 1089.

Kraanaansluiting Standaard: W21,8 x 1/14” – rechts/uitwendig rechts /uitwendig (NBN226/DIN477)
Materiaal kraan Messing
Identificatie ISO-sticker met ADR-gegevens en H – en P-zinnen volgens CLP

Het keuren en herkeuren van PartyGas flessen wordt vastgelegd in het ADR in hoofdstuk 4.1 “verpakkingsvoorschriften”, tabel P200. Het is de verantwoordelijkheid van PartyGas om na te gaan of de lachgas cilinder nog binnen de keurtermijn valt. Dit wordt gedaan op basis van de markeringen op de kop van de cilinder. Tevens moet er een controle worden gedaan op zichtbare beschadigingen.

Vervoeren van PartyGas zonder problemen:
Waar moet ik op letten?

PartyGas bezorgen wij meestal zelf, mocht het toch zo zijn dat je zelf een keer je PartyGas bij ons komt ophalen hou je dan aan de volgende regels:

Zorg tijdens het vervoeren dat jouw PartyGas fles zich nooit in dezelfde ruimte als de bestuurder of passagier bevindt. Gebruik dus altijd een voertuig met een afgesloten ruimte (bijvoorbeeld je kofferbak) voor het vervoeren van PartyGas. Draai de afsluiter goed dicht en maak de fles goed vast.

De chauffeurs van PartyGas zijn altijd op de hoogte van de mogelijke gevaren van de lading. Bij het vervoeren van PartyGas wordt er gecontroleerd of de cilinderkraan goed dicht zit en de kraanbescherming in orde is. Ten slotte wordt ervoor gezorgd dat er voldoende ventilatie aanwezig is.

Er wordt ook een chemische veiligheidsbeoordeling (CSA) uitgevoerd. Bij deze procedure worden de gevaren beoordeeld, er wordt gekeken naar hoeverre er sprake is van blootstelling en de risico’s worden in kaart gebracht en afgewogen.

VN-nummer 1070
Etikettering ADR, IMDG, IAATA 2.2: niet brandbaar, niet giftig gas (vertikkend)

5.1: oxiderende stoffen

Transportgevarenklasse(n): vervoer over de weg/per spoor (ADR/RID).

Klasse 2
Classificatiecode 2 O
Gevaaridentificatienummer 25
Tunnelrestrictie C/E: Doorgang verboden voor tunnels Cat. C en D voor tankvervoer. Doorgang verboden door tunnels Cat E (alle vervoer).

 

PartyGas in mijn club:
Hoe sla ik PartyGas veilig op?

  • Bewaar PartyGas in een goed geventileerde ruimte onder de 50°C.
  • Geen brandgevaarlijke gassen of materialen in de buurt van de fles plaatsen.
  • Gebruik de fles alleen staand.
  • Er mag niet meer dan 130L Gas in een gesloten ruimte bewaard worden.
  • Bij het verplaatsen van de PartyGas fles kun je het beste een daarvoor bestemde steekkar gebruiken.

Gas24 controleert de flessen regelmatig op lekken en/of beschadigingen. Is jouw PartyGas fles beschadigd of heb je het vermoeden dat deze lekt? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wetgeving PartyGas / Lachgas

Sinds juli 2017 valt lachgas niet meer onder de Geneesmiddelenwet. Onder de Geneesmiddelenwet mocht lachgas alleen verhandeld worden als het geregistreerd stond als geneesmiddel. Nu het niet meer onder de Geneesmiddelenwet valt, is lachgas hiermee een ‘Waar’ en valt het onder de Warenwet. Verhandeling van lachgas uit slagroomspuiten of gascilinders is nu legaal. De Warenwet stelt dat een product geen bijzondere gevaren voor de gezondheid of veiligheid mag opleveren. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek dat bij incidenteel recreatief gebruik lachgas niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Hier spreekt men over minder dan 10 ballonnen per keer.

De NVWA ziet erop toe dat handelaars van lachgas zich houden aan de Warenwet. Hiervoor wordt het interventiebeleid toegepast; de NVWA kan bijvoorbeeld waarschuwingen en boetes geven of een verbod geven bij verkoop als er een direct risico is op de gezondheid.

Vragen en antwoorden lachgas

 

Gratis verzending

Besteed meer dan €30 en betaal geen verzendkosten.

Sneller bezorging

Ontvang uw bestelling snel overal in Europa!

Beste gas kwaliteit

Denk altijd eerst om je veiligheid

Beste prijzen online

Geniet van de beste online prijzen van de Europese markt.