Hoe gebruik je lachgas?

Lachgas patronen en crackers, of toch een slagroomspuit? Lees hier meer over hoe je lachgas gebruikt.
Hoe gebruik je lachgas?

Lachgas heeft de laatste tijd voor veel publiciteit gezorgd door heel Nederland. Hierdoor kregen wij de gedachten dat mensen die nog nooit lachgas hebben gebruikt, zich wel eens konden afvragen: hoe gebruik je nou eigenlijk lachgas?

Wat is lachgas?

Lachgas is een gas (N²O, ofwel Distikstofmonoxide) dat van oudsher gebruikt wordt in de medische wereld bij verdovingen. Dit is efficiënt omdat het niet veel kost en de werking ervan snel optreedt. Ook vindt de toepassing plaats in de keuken, waar het wordt gebruikt als drijfgas in slagroomspuiten voor slagroom en sauzen.

Lees verder voor het hoe-gebruik-je-lachgas stappenplan van PartyGas24!

1. Zorg dat je de juiste tools bij je hebt

Lachgas ter ontspanning wordt gebruikt door het gas te inhaleren vanuit een ballon. Je vult een ballon door een lachgas patroon te ontdoen van zijn vulling via een slagroomspuit of een lachgas cracker. In een slagroomspuit kun je meerdere patronen legen en daardoor ook meerdere ballonnen vullen.

Een lachgas cracker daarentegen komt in een handig zakformaat en breng je gemakkelijk van A naar B. Let hierbij wel op dat deze erg koud kan worden na het vullen van een enkele ballonnen.

2. Zoek een vertrouwde omgeving op waar je lekker kunt zitten

Met het gebruik van lachgas is het fijn om lekker te kunnen zitten in een vertrouwde omgeving. Ook geeft het effect van lachgas je een kort gedesoriënteerd gevoel waarbij het evenwicht verstoord kan worden. Door te zitten blijf je stabiel en val je niet om.

3. Vul de ballon met lachgas

Bij het vullen van een slagroomspuit schroef je het omhulsel - tegenover de spuitmond - van de bovenkant van de fles: hierin stop je het lachgas patroon. Schroef het omhulsel met de patroon op de fles, het patroon zal na een paar draaibewegingen het gas loslaten in de fles. Afhankelijk van het aantal lachgas patronen in de slagroomspuit kun je één of meerdere ballonnen vullen.

4. Ga zitten en geniet

 

Benieuwd geworden naar de effecten van lachgas? Bekijk hier ons assortiment.

Gratis verzending

Besteed meer dan €30 en betaal geen verzendkosten.

Sneller bezorging

Ontvang uw bestelling snel overal in Europa!

Beste gas kwaliteit

Denk altijd eerst om je veiligheid

Beste prijzen online

Geniet van de beste online prijzen van de Europese markt.